Előfizetői tartalom

Itt az új nyugdíjjavaslat: mentsük meg a rendszert gyerekekkel!

Banyár József, Budapesti Corvinus Egyetem
Mintegy bemelegítésként a március 5-ei Portfolio Biztosítás 2019 konferenciára, több résztvevő közzétette "téziseit". Én itt az egyikre reagálnék, annak is - az általam annak tartott - fő mondanivalójára. A szerző a cikkben megállapítja, hogy "... az európai nyugdíjrendszerek legtöbb hajója lassan a végveszélyek örvényei felé sodródik. ... privát nyugdíjtőke felhalmozása nélkül semmi esélyük sem lesz a nyugodt öregkorra." Egyetértek a szerzővel abban, hogy a jövőben a nyugdíjhoz előzetesen tőkét kell felhalmozni, vagyis szisztematikusan takarékoskodni kell - illetve kicsit általánosabban: fel kell tőkésíteni a nyugdíjrendszert. Nem mindegy azonban, hogy ezt hogyan tesszük, s az is kérdés, hogy ennek milyen hatásai lesznek.

Biztosítás 2019 Érdemes eljönni a keddi Biztosítás 2019 konferenciára! Információ és jelentkezés A takarékoskodás hatásaiElőször is leszögezhetjük, hogy a jövőbeli nyugdíj szempontjából a takarékoskodás, az egyénhez rendelt tőke felhalmozása a lényeg, de annak formája másodlagos. Tehát nem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái