Előfizetői tartalom

Hiába dübörgött a magyar gazdaság, a kormánynak még ez is kevés

Portfolio
Nagyon kevés ország van, amelyik tartósan gyors GDP-növekedésre volt képes az elmúlt évtizedekben. A Pénzügyminisztérium napokban kiadott elemzése - amely a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslataira épül - bemutatja, hogy a felzárkózás nem automatikus, inkább kivételnek tekinthető. Ha valamiért azt gondoltuk volna, hogy a magyar gazdaság kirobbanó formában van, akkor érdemes rápillantanunk a jelentés egyik megállapítására: "a növekedési mintázatokat összevetve a hazánkban kibontakozott fellendüléssel bizonyosan kijelenthető, hogy átlagos növekedésünk és beruházási rátánk 2013-2017 között lényegesen alacsonyabb volt, mint az érintett országoké".

Tartósan magas növekedési pálya elérése kevés ország számára sikerült az elmúlt évtizedekben. Igazán gyors növekedésre Kína, Malajzia és Szingapúr volt képes, ahol 9%-os volt az áltagos GDP-növekedés tízéves horizonton. Thaiföld, India, Írország és Chile is igen szép, 7% körüli növekedést ért el.A Világbank adatbázisában fellelhető 217 ország közül azok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés