Kína gyengélkedik
Gazdaság

Kína gyengélkedik

MTI
Az elemzők által vártnál gyengébb lett a kínai feldolgozóipar és a szolgáltatóipar áprilisi teljesítménye a kínai logisztikai vállalatok képviseleti szervezeteinek kedden ismertetett kimutatása szerint.
A CLFP és CLIC logisztikai képviseleti szervezeteknek a nemzeti statisztikai hivatal, az NBS adatain alapuló kalkulációi alapján áprilisban 50,1 pont lett a feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a márciusi 50,5 pont után. Elemzők a márciusival megegyező mutatóra, 50,5 pontra számítottak áprilisra. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat növekedését, 50 pont alatti értéke a visszaesését jelzi.

A nem feldolgozóipari ágazatokat (szolgáltatóipar és építőipar) felölelő BMI áprilisban 54,3 pontra gyengült a márciusi 54,8 pontról. A szakértői várakozások átlagában márciushoz képest kevésbé romló mutató, 54,5 pont szerepelt.

Egy ugyancsak kedden ismertetett másik felmérés is azt jelezte, hogy áprilisban lassult a kínai feldolgozóipar teljesítménynövekedése. A Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérése szerint a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) áprilisi értéke 50,2 pontra süllyedt a márciusi 50,8 pontról. Szakértők javuló mutatót, 51 pontot vártak áprilisra.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
migrációmenekültektörökország