Előfizetői tartalom

Egyre többen hagyják ott Budapestet - Néhány megyéből egyszerűen menekülnek az emberek

Portfolio
Sokat hallani arról, hogy Magyarországról mennyien vándorolnak ki Nyugatra, és arról is, hogy mennyien térnek vissza, azonban a belföldi vándorlásról jóval kevesebb szó esik. Viszont nagyon sok magyar dönt úgy minden évben, hogy lakhelyet változtat az országon belül, így fordulhat elő, hogy egyes területeken zuhan a népesség, máshol viszont növekszik. Bemutatjuk, hogy tavaly miként alakult a belföldi vándorlás, melyik megyék számítanak a nagy vesztesnek és hol nőtt igazán a népesség.

A születések és a halálozások, valamint a ki- és a bevándorlás mellett a belföldi vándorlás is fontos szerepet játszik egy terület népességszámának alakulásában. Magyarországon belül csak tavaly 280 ezren változtattak állandó lakhelyet és közel 300 ezren ideiglenes lakóhelyet, mindez pedig 4 ezerrel több az előző évhez viszonyítva - derült ki a Központi Statisztikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés