Gazdaság

A Nyugati helyett a Keletibe vinné a MÁV-vezér a reptéri utasokat

Portfolio
A Nyugati már így is a legforgalmasabb pályaudvar, a Keleti pályaudvar 5 éves távon tervezett felújításának megtérüléséhez pedig nagyon jól jönne, ha a reptéri gyorsvasút oda futna be a Nyugati helyett, de ehhez módosítani kell a kormánydöntést - jelezte az InfoRádió Aréna műsorában Homolya Róbert.
A MÁV elnök-vezérigazgatója által elmondott főbb információk:
  • Az a kormányzati elvárás jelenleg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel kapcsolatosan, hogy 15-20 percenkénti indulással, körülbelül 20 perces menetidővel el lehessen érni a légikikötőt vasúton Budapest szívéből. Ezek a paraméterek nagyon vonzóak lennének, akár tízmillió utas is választaná ezt a közlekedési formát évente.
  • Az elvárásokkal kapcsolatban tettek egy olyan javaslatot, hogy Kőbánya-Kispesttől induljon közvetlen vasúti kapcsolat a Keleti pályaudvarra, ahol nincsenek olyan szűk keresztmetszetek, mint a Nyugati pályaudvaron, amely már telített, ide érkezik a legtöbb elővárosi vonat is.
  • Szeretnénk a Keleti pályaudvart 4-5 éven belül teljesen felújítani, nyár végére már lesz előzetes megvalósíthatósági tanulmány, és nyilvánvalóan ezt a fajta elgondolást segíthetné, hogyha olyan döntés születne, hogy az a több millió utas ide érkezhetne meg.
  • "A most hatályos döntés a Nyugatiból induló fővonalról szól, Kőbánya-Kispest kiágazással és monori visszatéréssel. Mi letettünk egy javaslatot, de ezzel még sem tulajdonosi, sem szakminiszteri döntéssel nem rendelkezünk".
  • A MÁV 4-5 milliárdot szán az 50 legfontosabb vasútállomás felújítására. A Kőbánya-Kispest vasútállomáson várhatóan jövőre kezdődhet a régóta húzódó munka, de az már most látszik, hogy a költségek meghaladják majd az uniós pályázaton elnyert összeget. Jövőre kijavítják a Nyugati pályaudvar beázó tetejét, ezután kezdődhet egy nagyobb felújítási program, amelynek keretében egy utascentrumot alakítanának ki.
IMG_20191017_163000
Frankfurti tőzsde
Katona Bence Hiventures
Lovretity Andras kulfoldi felvasarlas ugyvedi tanacsadas
hongkong191017
Németország már nem Európa motorja
Kiállnak Trump kereskedelmi háborúja mellett az amerikai szenátorok
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
Lovretity Andras kulfoldi felvasarlas ugyvedi tanacsadas