Váratlant lépett két nagy magánegészségügyi cég
Gazdaság

Váratlant lépett két nagy magánegészségügyi cég

Portfolio
A lakásrendelők jövőjéről, és a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesületéről beszélt a Népszavának Varga Péter Pál, a Budai Egészségközpont vezetője.
Varga Péter Pál ott lesz a Portfolio Private Health Forum rendezvényen. Extra early bird jegyek még kaphatók, de már nem sokáig:

Döntött a BEK

Elhagyta a magánegészségügyi intézmények két éve létrehozott szövetségét, a Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesületét a Budai Egészségközpont, a szervezet harmadik legnagyobb alapítója - írja a lap.

Varga Péter Pál továbbra is úgy véli, hogy szükség van a magánegészségügyi piacot átfogó szakmai szervezetre, arra ezt az egyesületet nem látja alkalmasnak.

"Azért vettem részt az alapításában, mert azt gondoltam, hogy a Primus az egész szektort, a lakásrendelőkben működő, illetve az egyéb kis- és középvállalkozásokat is magába olvasztja majd, és ez hatással lesz a teljes piacra. Ezzel szemben továbbra is élesen elkülönülnek a "nagy mamutok" és a kisebb szereplők. Miközben a betegek nagy többségét a lakásrendelőkben működő kisvállalkozásokban látják el. Sőt a magánegészségügy évi több százmilliárdosra becsült bevételének nagyobb hányada is az utóbbiaknál keletkezik. Azaz nem lehet az ő tevékenységük figyelembe vétele nélkül bármit lépni, gondolni a területen" - fejtette ki.

A legnagyobb hazai magánegészségügyi szolgáltatók 2018-as teljesítményéről épp hétfőn jelent meg elemzésünk. Ebben kiemeltük: a magánklinikák versenyében az árbevétel összege tekintetében továbbra is a Budai Egészségközpont áll az élen 7,6 milliárd forintos árbevételével.Azt is hozzátette, hogy szélesíteni szeretnék az együttműködést a szereplők között, ám erre jelen formájában a Primus nem alkalmas. "Miután már úgy éreztem, hogy nem tudom ezt a filozófiát ott megvalósítani, döntöttem, távozom a szervezetből." - fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy a megfelelő hatékonyság eléréséhez megkerülhetetlen, hogy a magánorvoslással foglalkozók méretüktől függetlenül tartozzanak egy szakmai, érdekvédelmi szervezethez, akár a Vállalkozók Országos Szövetségén belül is. Szerinte fontos feltétele lehetne, ha csak az jutna működési engedélyhez, aki vállalja, hogy a hozzáfordulók kezelési adatait rögzíti az állami e-térben. A NAV fellépését valószínűsíti a szakember, vagyis, hogy erre a szektorra is kiterjed az online pénztárgép.

A Róbert Károly Magánklinika is távozott

A lap úgy tudja, hogy a Budai Egészségközpont mellett a Róbert Magánkórház is kilépett az egyesületből. Az egyesület nem kívánt reagálni a lap értesüléseire.

Varga Péter Pál a 2017-es és 2018-as Portfolio Private Health Forum után 2019 november 6-án is részt vesz előadóként a rendezvényen.

Váratlant lépett két nagy magánegészségügyi cég
Váratlant lépett két nagy magánegészségügyi cég
Extra Early bird árak még elérhetőek.
parlament
GettyImages-618656563
mcdonald's
bigben
boeing 737 max
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
parlament