Előfizetői tartalom

A legveszélyesebb útvonalon szökött délre az észak-koreai katona

MTI
Dél-Koreába szökött egy észak-koreai katona a Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezeten (DMZ) át - közölte csütörtökön a dél-koreai hadsereg egyesített vezérkara. A katonát, akit szerda este észleltek hőérzékelő kamerák az Imdzsin folyónál, a dél-koreai hadsereg őrizetbe vette, ő pedig máris kifejezte szándékát, miszerint Dél-Koreában akar maradni.

Ugyancsak szerdán a dél-koreai hadsereg ismeretlen holttestre bukkant az Imdzsin folyóban, nem messze a DMZ-től. A dél-koreai védelmi minisztérium szóvivője szerint a halott feltehetően észak-koreai civil. Hétfőn Dél-Korea három halászt engedett vissza Észak-Koreába, akik csónakkal szelték át a két országot elválasztó tengeri határt. Déli tisztségviselők nem zárták ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés