Gazdaság

Összeomlott a peso, lemondott az argentin gazdasági miniszter

Portfolio
Az argentin peso drámaian gyengült, a helyi tőzsde összeomlott a hét elején, erre reagálva most lemondott az argentin gazdasági miniszter.
Múlt hét végén az októberi elnökválasztás főpróbájának tekintett előválasztáson a balközép peronista jelölt, és korábbi kormányfő, Alberto Fenándezzel szemben súlyos vereséget szenvedett a jelenlegi köztársasági elnök, Mauricio Macri.

Az előválasztás után pánikszerű folyamatok zajlottak az argentin tőkepiacokon, a helyi tőzsde néhány óra leforgása alatt történetének legnagyobb esését szenvedte el, 38 százalékot zuhant a vezető argentin részvényindex, a Merval, több fontos, tőzsdén jegyzett argentin nagyvállalat értéke 40-50 százalékot esett egy nap alatt. De nem csak a részvénypiacon, az ország devizapiacán is pánik uralkodott, az argentin peso hétfőn több mint 30 százalékot gyengült a dollárral szemben.

Az eseményekre pénteken a Standard&Poor's is reagált, a hitelminősítő az eddigi "B"-ről "B mínuszra" minősítette le Argentínát, az indoklás szerint az utóbbi napok piaci turbulenciái rontották az ország hitelképességét.

Az eseményekre reagálva most lemondott az argentin gazdasági miniszter, Nicolas Dujovne bejelentette, nem folytatja, annak ellenére, hogy úgy gondolja, mindent megtett, hogy stabilizálja az ország gazdaságát. Dujivne hozzátette, a kormány gazdaságpolitikia vezetésének meg kell újulnia. Dujivne utódja Hernan Lacunza lesz, aki jelenleg a Buenos Aires-i tartomány gazdasági minisztere.
Frankfurt Stock Exchange
Gyopáros Alpár, Csorna és térsége fideszes országgyûlési képviselõje, a modern települések fejlesztéséért felelõs kormánybiztos beszédet mond a premontrei apátság idõsotthonának alapkõletételi ünnepségén 2019. augusztus 16-án.
shutterstock_1277173258
Greenpeace activists board a BP oil rig (photo by Kristian Buus/In Pictures via Getty Images Images)
china child
Laszlo Trocsanyi, Hungary's minister of justice
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
china child