Gazdaság

A fenntarthatóság és a klímaváltozás lesz a vándorgyűlés központi témája

Portfolio
A fenntarthatóság és a klímaváltozás okozta gazdasági, nemzetgazdasági és társadalmi kihívások adják a központi témáját a csütörtökön kezdődő 57. Közgazdász-vándorgyűlésnek. A nyíregyházi esemény nyitó plenáris ülésén - ami a konferencia honlapján élőben is követhető lesz - előadást tart Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Nagy István agrárminiszter.
Az idén 125 éves Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) legnagyobb éves konferenciájának Nyíregyháza ad otthon 2019. szeptember 5. és 7. között. Az ÁSZ egyre nagyobb hangsúlyt helyez a gazdasági versenyképesség, a fenntarthatóság és a klímavédelem közötti összefüggések feltárásával. Az Országgyűlés 2018 októberében fogadta el "A 2018-2030 közötti időszakra vonatkozó, 2050-ig tartó időszakra is kitekintést nyújtó második Nemzeti Éghajlat-változási Stratégiát". Ebből következően, mivel az ÁSZ az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve feladata annak végiggondolása, hogy a stratégia megvalósítása érdekében a klímavédelemre szánt közpénzeket és közvagyont miként lehetne célszerűen, eredményesen felhasználni.

Ennek érdekében az ÁSZ 2019 júniusában elemzést tett közzé a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás fenntarthatósági és versenyképességi összefüggéseiről. Ebben az ÁSZ arra a következtetésre jutott, hogy a következő évtizedben azok lesznek a versenyképes nemzetgazdaságok, amelyek az üvegházhatású gázok kibocsátást mérséklő technológiákat és technikákat nagy arányban fejlesztik és alkalmazzák.

Magyarország számára nem csak az a feladat, hogy üvegházhatású gázok kibocsátását a nemzetközi kötelezettségvállalásának megfelelő mértékben mérsékelje, hanem az is, hogy adottságait kihasználva sikeresen kapcsolódjon be a klímavédelmet szolgáló kutatási - fejlesztési - innovációs és alkalmazási folyamatba

- mondta korábban Domokos László.

Az ÁSZ elnöke leszögezte: Magyarország számára nem csak az a feladat, hogy üvegházhatású gázok kibocsátását a nemzetközi kötelezettségvállalásának megfelelő mértékben mérsékelje, hanem az is, hogy adottságait kihasználva sikeresen kapcsolódjon be a klímavédelmet szolgáló kutatási - fejlesztési - innovációs és alkalmazási folyamatba.
brexit0923
zuckerberg
Malajzia
Kampánytéma lett, hogy Brüsszel a földspekulánsokat védi-e, vagy sem
mnb shutter
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
D__AS20191023038