Előfizetői tartalom

Brexit: így mehet tovább a brit kilépési tragikomédia

Portfolio
Ahogy már régóta, a különböző Brexit-kimenetelek sorsa most is azon múlik, hogy az egyre zűrzavarosabb brit belpolitikai fejlemények milyen döntést alapoznak meg. A tegnapi események új mederbe terelték a Brexit-folyamatot, de valójában továbbra sem lehet kizárni egyetlen eddig ismert kimenetet sem. A brit belpolitikai válság mélyülésének esélye viszont drasztikusan megnőtt.

Mi történt?Megszavazta a londoni parlament kedd éjjel azt az ellenzéki javaslatot, amely lehetővé teszi, hogy napirendre vegyék a megállapodás nélküli Brexit tilalmát célzó törvénytervezet. Várhatóan ma szavaznak a javaslatról, ami kötelezné a kormányt, hogy elfogadott kilépési megállapodás hiányában kérje az EU-tól a kilépés elhalasztását 2020. január 31-ig. A javaslat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés