tarlós-karácsony
Gazdaság

Szoros versenyben vezet Tarlós Karácsony előtt

A Publicus Intézet kedden közölte az új közvélemény-kutatását a főpolgármester-jelöltek támogatottságáról, amiben csupán 3 százalékpont különbség van a  jelenlegi főpolgármester Tarlós István és az ellenzéki kihívó Karácsony Gergely között. A felmérése eredménye hasonló, mint a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása, ami szintén kis különbséggel Tarlóst mérte erősebbnek a két vezető jelölt közül. A két másik jelölt közül Puzsér Róbert támogatottsága nagyon alacsony, Berki Krisztiáné alig kimutatható.

A Publicus Intézet ma kihozott közvélemény-kutatása 37%-os támogatottságot mér Tarlós Istvánnak, a FIDESZ-KDNP jelöltjének, a jelenleg is regnáló főpolgármesternek. Őt követi a zuglói polgármester, az összellenzéki jelölt, Karácsony Gergely, aki csupán 3 százalékponttal elmaradva, 34%-kal követi Tarlóst. A kutatásból kiderül, hogy Puzsér Róbert, az ÁCE jelöltje, csupán 4%-os népszerűségű. Berki Krisztián, független képviselő jelölt pedig 0%-kal a negyedik.

A fővárosi szavazók 25%-a még bizonytalan, hogy kire szavazna október 13-án, így e szavazók tábora még bármelyik fél javára eldöntheti a választást.

A Nézőpont Intézet szintén megmérte a főpolgármester-jelöltek nyerési esélyeit. Az intézet tegnap publikált kutatása szintén Tarlós Istvánt hozta ki nyertesként 50%-kal. Az ő elemzésük 8%-ra teszi a Karácsony és Tarlós közötti különbséget: az össz-ellenzéki jelölt 42%-ot szerzett a közvélemény-kutatáson. (A Nézőpont magasabb számainak magyarázata, hogy az intézet a biztos szavazók körében mért eredményeket publikálta.)

Forrás: Nézőpont Intézet

Címlakép: Burzák Noémi - MTI

nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
koronavírus