Előfizetői tartalom

Árrobbanást is okozhat az olajár emelkedése?

Portfolio
Jelentősen emelkedett az olaj ára a hét elején, aminek nem csak az üzemanyagárak alakulására lesz hatása, hanem több termék és szolgáltatás ára is drágulhat. Az MNB-nek azonban egyelőre nem kell aggódnia, mert egyrészt bízhat abban, hogy a geopolitikai feszültségek elmúlásával csökken az olaj világpiaci ára, másrészt a maginflációra nem biztos, hogy érdemi hatása lesz az olajár emelkedésének. A jelenlegi makrogazdasági helyzetben azonban nagyon könnyen megjelenhetnek a másodkörös hatások, főképp, ha tartósan magas marad vagy tovább emelkedik az olajár.

Hirtelen 10%-kal emelkedett az olaj világpiaci ára, miután Szaúd-Arábiai olajlétesítményeket ért támadás a hétvégén. Habár azóta láthattunk egy kis korrekciót, az olaj továbbra is 7%-kal drágább, mint a múlt héten volt, ennek pedig érdemi hatása lehet több termék és szolgáltatás árára. Először minden bizonnyal az üzemanyagtöltő-állomáson jelenik meg a magasabb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái