Előfizetői tartalom

Mutatjuk, hogy ki áll nyerésre az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban

A kínai-amerikai kereskedelmi háborúnak a világ nagy része nem örül. A kereskedelmi háborúknak általában nincsenek abszolút nyertesei, csak kevesebbet veszítő nyertesei. Mindkét ország érzi a kereskedelmi háború nehézségeit, viszont Kínának kezd jobban fájni, mint az USA-nak. A kereskedelmi háborúk kialakulásának története pedig fontos szerepet játszik abban, hogy megértsük Kína és Amerika jelenlegi helyzetét és a kereskedelmi háború alakulásának kimenetét.

Fegyveres háborúktól, a hideg háborún át, a kereskedelmi háborúkig Amikor Trump belekezdett a kereskedelmi háborújába Hszi Jingpinggel, a potenciális kereskedelmi háború Kínával már évtizedek óta a terítéken volt. Neil Hughes 2005-ben írt könyve egy lehetséges USA-Kína kereskedelmi háborúról szól, mert a dollárhoz rögzített jüan árfolyama, az éves 9%-os GDP növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés