Előfizetői tartalom

Amikor hozzánk is eljutott a válság: bizonytalanság és riadalom a hazai ingatlanpiacon

Portfolio
Az elmúlt 15 év ingatlanpiaci történéseit felelevenítő cikksorozatunk negyedik részében elérkeztünk a 2008-as válsághoz, amikor az amerikai bankcsődök az összeomlás szélére sodorták a globális pénzügyi rendszert. Az itthoni piacot ebben az évben még inkább a kezdeti riadalom és a bizonytalanság jellemezte, később jött még csak a java, de így is bőven volt mit megvitatniuk a szakértőknek a 2008-as Property Investment Forumon. A bankok befagyasztották a forrásokat, új fejlesztések aligha indultak el, miközben a folyamatban lévő irodafejlesztések befejezésének köszönhetően egyszere hatalmas mennyiségű irodaterület zúdult a piacra, ezzel lenyomva a bérleti díjakat. Persze a lakáspiacot sem hagyta érintetlenül a válság legelső hulláma. Nézzük meg hát, hogy mi történt ebben az évben a világban, Magyarországon és a konferencián!

A 2008-ban kirobbant gazdasági válság jelentősen felülírta a lakáspiacról korábban alkotott képet, így abban az évben a Property Investment Forumon az egy asztalnál helyet foglaló nagy lakásfejlesztők vezetői nem az árrobbanás kezdetének potenciális időpontját, hanem a visszaesés várható mértékét találgatták. Aki azért ment a konferenciára, hogy meggyőzze magát arról...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái