Előfizetői tartalom

Kínai cégeket tett tiltólistára az Egyesült Államok

MTI
Az amerikai kormány tiltólistára tett 28 kínai vállalatot és más szervezetet, mert részt vesznek a muszlim ujgur kisebbség elnyomásában - jelentette be Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter hétfőn este. A döntés értelmében amerikai vállalatok nem értékesíthetnek az érintett kínai cégeknek, szervezeteknek amerikai gyártmányú termékeket. Az esetleges további értékesítésekhez - egyedi esetekben - a kereskedelmi tárca külön engedélyére lesz szükség.

A minisztérium közleménye szerint a tiltólistára helyezettek közvetve vagy közvetlenül felelőssé tehetők a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen élő ujgurok és más muszlim kisebbségi csoportok elnyomásáért. Az Egyesült Államok kormányzata és kereskedelmi minisztériuma nem tűrheti és nem is fogja tűrni az etnikai kisebbségek brutális elnyomását Kínában. Ez a lépésünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés