donaldtrumpshutterstock
Gazdaság

Forrósodik a talaj Trump talpa alatt: már a Fox felmérése szerint is lemondatnák

Portfolio
A megkérdezettek 51 százaléka szerint le kellene mondatni Donald Trump amerikai elnököt – derül ki a Fox News szerdán ismertetett felméréséből. Mindez azért érdekes, mert a csatotna eddig az elnök közismert támogatója volt.

A júliusi 42 százalékról 51%-ra nőtt azok aránya a Fox News felmérésében, akik szerint alkotmányos eljárás (impeachment) után el kellene távolítani Donald Trumpot az elnöki székből. Az emberek 4 százaléka azt mondja, hogy az eljárást le kell folytatni, viszont nem kell megfosztani pozíciójától az elnököt, 40 százalék pedig továbbra is teljesen elutasítja az egész impeachment-eljárást.

Trump eddigi munkájával csak a megkérdezettek 43 százaléka ért egyet, 55%-nak viszont nem tetszik, amit az elnök csinál. A felmérésben részt vevők 51 százaléka ma azt gondolja, hogy a Trump-kormányzat korruptabb, mint a korábbiak, 27 százalékuk szerint ugyanolyan, 18 százalék pedig azt gondolja, hogy a jelenlegi kormányzat kevésbé korrupt.

Az impeachment kapcsán arról is megkérdezték a szavazókat, hogy szerintük helyes-e, ha Trump egy másik ország vezetőjét próbálja befolyásolni, erre 66% válaszolt úgy, hogy nem támogatja. Mint ismert, a demokraták azért indították el az alkotmányos eljárást, mert Trump egy telefonbeszélgetésben Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt akarta rávenni arra, hogy indítsanak nyomozást Joe Biden elnökjelölt fia ellen. Az eljárásban a szavazók 43 százaléka támogatja Trump álláspontját, 56 százalék viszont elutasítja azt.

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
brexit nicola sturgeon