Untitled 1
Gazdaság

Mi vár a globális gazdaságra és Magyarországra?

Portfolio
Világhírű közgazdászok és hazai gazdaságpolitikai vezetők részvételével kerül sor a kilencedik Budapest Economic Forumra, amelynek fókuszában a változóban lévő világ áll. A gazdasági ciklusforduló, a geopolitikai folyamatok, illetve a magyar gazdaság növekedési kilátásai egyaránt változásokat vetítenek előre, amelyekre érdemes felkészülni.
Világhírű szakértők mondják el véleményüket a világgazdaság és a magyar gazdaság kilátásairól a Budapest Economic Forumon.

Christian Ketels, a Boston Constulting Group vezető közgazdásza, a Henderson Institute Makroökonómiai Központjának vezetője arra keresi a választ, hogy lassulás vagy recesszió következik-e a globális gazdaságban.

Steen Jakobsen, a Saxo Bank vezető közgazdásza a Brexit-döntés árnyékában, nyakig a kereskedelmi háborúban értékeli a világgazdaság rövid és közép távú kilátásait.A szakértő rendszeres megszólaló a világ vezető gazdasági médiumaiban, legutóbb a dollár "gyilkos erejéről" beszélt, illetve arról, hogy az extrém laza monetáris politikák világában is recesszió fenyeget.

Jakobsen egy panelbeszélgetésen is részt vesz, ahol Nick Price-szal, a Fidelity feltörekvő piaci befektetési csoportjának vezetőjével a hosszabb távú kilátásokról beszélgetnek. Nick a világ egyik legismertebb és legsikeresebb portfóliómenedzsere, akinek véleményére sokan figyelnek a szakmában. Kíváncsian várjuk, mit gondol a jelenlegi zavaros helyzetben a tőkepiaci lehetőségekről. A beszélgetésben Yoel Sano, a Fitch Solution globális politikai és biztonsági kockázatokért felelős részlegének vezetője is részt vesz, aki további szempontokkal bővíti ki a beszélgetést. Yoel előadást is tart a következő másfél év geopolitikai kockázatairól, ami a török-szír konfliktus, a közelgő Brexit és a kereskedelmi háború fényében izgalmas témának ígérkezik.

A geopolitikai változásokról Rózsai Rezső, a KPMG friss vezérigazgatója is beszél. A vállalati szakértő szerint az ismert világrend megbomlani látszik: a G20, G8 után talán már a G5, G2 is túlzás, a növekvő nemzetközi hatalmi vákuumban nincs egyetlen ország vagy csoport sem, melynek lenne képessége és akarata is vezetni a globális agendát. A társadalmak megosztottak, soha nem volt ilyen erős az „ők” és a „mi”, és ez megváltoztatja az üzleti világ játékszabályait is. Rózsai szerint azonban ebben a világban is van vállalati mozgástér, erről szól majd az előadása.

A vállalati stratégiákról két igazi nagyágyú is beszél a BEF-en. Alapvetően nagyvállalati innovációról és a hosszú távú talpon maradásról, sikerességről szeretnénk beszélgetni a két ebből szempontból talán legrelevánsabb magyar nagyvállalattal: a magyar innováció mintaképével, a Richter Gedeonnal és az innovációs profilját nagymértékben megváltoztató Mollal. Orbán Gábor, a Richter és Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója, a Mol-csoport igazgatósági tagja lesz kérdésekkel sorozva.

A régió és Magyarország gazdasági folyamatairól Pasquale Diana, a Morgan Stanley feltörekvő régiós makrogazdasági részlegének korábbi vezetője és Juscsák György, a JP Morgan Asset Management igazgatója osztják meg gondolataikat a hallgatósággal.

A gazdaságpolitika irányítói is jelen lesznek a konferencián. Nagy Márton MNB-alelnök előadása a világban irányt váltó monetáris politikák fényében nagy érdeklődésre tarthat számot. Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium uniós forrásokért felelős államtitkára pedig a jövőre elapadó EU-támogatásokról, illetve a következő hétéves uniós költségvetés esélyeiről is szót ejthet, amikor a magyar gazdaság következő éveinek kilátásait elemzi.

A Budapest Economic Forum elmaradhatatlan eleme a bankvezéri kerekasztal, amelyben ezúttal Balog Ádám (MKB Bank), Jelasity Radován (Erste Bank), Kevin A. Murray (Citi Magyarország & Közép-Európa régió), Simák Pál (CIB Bank), Vida József (Takarékbank), illetve Wolf László (OTP) vezérigazgató-helyettes vesz részt.

Autógyár robotokkal
Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Boris Johnson szavazas brexit dontes parlament1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
kórház váróterem