Előfizetői tartalom

Moody's: "Szörnyen magas" kockázata van a globális recessziónak

Portfolio
Kellemetlenül magas az esélye, hogy az elkövetkező 12-18 hónapban a globális gazdaság recesszióba eshet – mondta Mark Zandi, a Moody's Analytics vezető közgazdásza a CNBC-nek. Ha el is kerüljük a recessziót, akkor is egy egészen gyengébb világgazdasággal találjuk majd szembe magunkat. Viszont, ha el akarjuk kerülni a recessziót, ahhoz sok szereplőnek egyidőben kell követnie ugyanazt a forgatókönyvet.

Az IMF kiadta a World Economic Outlook jelentést, amiben a világgazdaság további lassulását prognosztizálja. A CNBC a Moody's Analytics vezető közgazdászát, Mark Zandit kérdezte ennek kapcsán a világgazdaság növekedéséről. Zandi úgy véli, hogy a recessziónak az esélye szörnyen magas 12-18 hónapon belül. A Moody's elemzője arra is utalt, hogy még ha el is kerüljük a világgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés