Előfizetői tartalom

Brexit: rohamtempóban verné keresztül a kormány a megállapodást

MTI
|
Portfolio
Beterjesztette hétfő éjjel a brit kormány a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló törvénytervezetet. Az előterjesztési aktus a brit parlamenti eljárásrendben a tervezet első olvasatát jelenti. A második olvasat kedden és szerdán várható, amikor a képviselők részletes vitát tartanak és első menetben valószínűleg szavaznak is a 115 oldalas tervezetről.

A tervezetnek meg kell járnia az alsó- és a felsőházi ratifikációs eljárássorozat mindegyik szakaszát, mielőtt egy végszavazással törvénybe lehet iktatni, a beterjesztett törvényjavaslathoz azonban mindkét házban módosítási indítványokat lehet csatolni. Jacob Rees-Mogg, a kormány parlamenti tevékenységének összehangolásáért felelős magas rangú kabinettag - a kormányzó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés