zold rendszam elektromos auto egyesult kiralysag
Gazdaság

A Magyarországon jól ismert zöld rendszám bevezetésére készülnek Európa egyik legnagyobb autópiacán

Portfolio
A kormány tervei szerint hamarosan zöld rendszámot kaphatnak az elektromos autók az Egyesült Királyságban – írja beszámolójában a BBC.

A lépés egyik célja célja, hogy megteremtsék a lehetőségét annak, hogy a helyi döntéshozók olyan intézkedéseket hozhassanak, amelyek kedveznek a zéró emissziós járművek tulajdonosainak, mint például az ingyenes parkolás lehetősége. Fontos az is, hogy a zöld rendszám segítségével egyszerűbbé válna az elektromos autók megkülönböztetése is, így könnyebb lenne eldönteni, hogy az adott jármű jogosult-e a különböző kedvezményekre, vagy nem. 

Az intézkedéstől elsősorban azt várják a politikusok, hogy sikerül növelniük az elektromos autók darabszámát az értékesítésén belül, hosszabb távon pedig úgy számolnak, hogy hozzájárulhat a 2050-re kitűzött céljukhoz, a káros-anyag-kibocsátás nélküli közlekedés eléréséhez.

A kritikusok szerint ugyanakkor a zöld rendszám bevezetés önmagában kevés, az érdemi változáshoz, az elektromos autók gyorsabb elterjedéséhez komolyabb pénzügyi ösztönzőkre és a töltőinfrastruktúra dinamikus bővítésére lenne szükség.

Magyarországon a zöld rendszám bevezetését a Jedlik Ányos Tervben rögzítették először, amelyet a kormány még 2015 nyarán fogadott el. Az elmúlt években folyamatosan nőt a zöld rendszámmal szerelt autók száma az országban, idén januárban a tízezres darabszámot is átléptük már. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a zöld rendszámot viselő autók ingyen parkolhatnak Budapesten és több vidéki városban is. Ezen kívül a zöld rendszám segítségével lehetősége van arra is a jármű tulajdonosának, hogy különösen védett területekre is behajtson, és ott ingyen parkolhasson.

GettyImages-505440596
Veszélyben a K&H ügyfelei: itt a csalók új módszere
DLAPE20190501316
csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Frankfurti tőzsde
shutterstock_239067772
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-505440596