FONTOS 18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
 
Előfizetői tartalom

Senki sem véreztetheti ki az új technológiát

Horváth Gáspár
A sharing economy modellek az elmúlt években berobbantak a nemzetközi gazdasági életbe. A térnyerésükkel viszont a szabályalkotók képtelenek voltak lépést tartani. Kritikusok szerint ha ezt a lemaradást sikerül behozni, az a megosztáson alapuló közösségi szolgáltatások virágkorának végét jelentheti. A sharing  economy modell jövőjét firtató kérdések kapcsán ugyanakkor olyan dolgokra is figyelemmel kell lenni, mint a globális üzleti környezet megváltozása, a technológia vagy az információáramlás soha nem látott mértékű fejlődése. Mindezek alapján nehezen képzelhető el olyan üzleti környezet, amelyben ezeknek a vállalatoknak ne lenne helye - írja cikkében Horváth Gáspár, Sharing Economy Szövetség elnökségi tagja.

Egyre szélesebb körben való megjelenésükkel párhuzamosan az utóbbi időszakban több kritika is érte a sharing economy keretében működő vállalkozásokat. Ezek a bírálatok ugyanakkor döntően a szabályozásokra, egészen pontosan azok hiányára vagy hiányosságaira és átgondolatlanságukra vezethetőek vissza. Nem kell messzire menni, elég arra gondolni, hogy a szállásmegosztó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés