Előfizetői tartalom

Mutatjuk, milyen fővárost örökölt Karácsony Gergely Tarlós Istvántól

Portfolio
Budapest gazdasága az elmúlt évtizedben is nagyban hozzájárult Magyarország fejlődéséhez, miután több mint kétszer olyan fejlett, mint az országos átlag, azonban a gazdasági válságot követően csökkeni kezdett a gazdasági súlya. Megnéztük, miként alakult az elmúlt időszakban Budapest gazdasága, népessége, és munkaerő-piaci helyzete. Lássuk, milyen gazdasági és társadalmi helyzetet örökölt a fővárosban Karácsony Gergely új főpolgármester!

Gazdaság Nem is lehetne jobban bemutatni, hogy milyen nagy szerepe van Budapest gazdaságának országos szinten, mint azon a térképen, amely a gazdasági súlyhoz viszonyítja az adott megye területét. Budapest a területéhez képest sokkal nagyobb súllyal jelenik meg, "elnyomva" a többi megye teljesítményét.  Az idősoros adatokból azonban az is kitűnik, hogy vannak olyan megyék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés