Előfizetői tartalom

Hatalmas lehetőség előtt állunk: a digitális gazdaság hozhatja el Magyarország felemelkedését

Turzó Ádám Pál
A digitális gazdaság ma a magyar gazdaság hozzáadott-érték teremtésének 20 százalékát adja, és ez 2023-ra 25 százalékra nőhet - derül ki az IVSZ és a Microsoft friss kutatásásból, melynek eredményeiről Laufer Tamás IVSZ-elnökkel beszélgettünk. Ma Magyarországon majdnem 500 ezer olyan munkavállaló dolgozik, akinek nap mint nap digitalizációs eszközöket kell használniuk a munkájuk során, de kb. 8-10 éven belül 1,5 millióra nőhet a számuk. Mindezek miatt különösen fontos, hogy a lakosság digitális kompetenciáit fejlesszük, a nagyvállalalti és a kkv-szektort a munkaerő továbbképzésére ösztönözzük - véli a szakember.

Portfolio Banking Technology 2019 A banki digitalizációról kiemelt helyen lesz szó a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Érdemes eljönni! Információ és jelentkezés A digitális gazdaságról készített az IVSZ kutatást. Miről szól ez a kutatás, és hogyan definiálja a digitális gazdaságot?...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái