Előfizetői tartalom

Kína bevezetheti a digitális jegybankpénzt

Portfolio
Jack Lee, a HCM Capital ügyvezető partnere szerint Kína kifejlesztett egy keretrendszert, ami által a jegybank 2-3 hónapon belül digitális pénzt bocsájthatna ki. Ez sok szakértő számára aggodalomra ad okot, mert a technológiát még nem szabályozza semmilyen nemzeti vagy nemzetközi intézmény, így az újfajta pénznem bevezetése pénzmosásnak, terrorizmus finanszírozásának és csalásnak engedne teret.

Kína az elsők között lehet, aki digitális jegybankpénzt vezetne be, és ez akár már 2-3 hónapon belül is megtörténhet. Jack Lee azt állítja, hogy Kína kifejlesztette a Digitiális Elektronikus Devizafizetési rendszert (Digital Currency Electronic Payment, DCEP). Ez lehetőséget teremtene a kínai jegybank számára, hogy digitális jegybankpénzt bocsájtson ki kereskedelmi bankoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés