Előfizetői tartalom

Matolcsy: idén 100 milliárd forint körül lehet a nyereségünk

MTI
|
Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2018-ban is eredményesen és sikeresen gazdálkodott,  tavaly 47,8 milliárd forintos eredményt ért el a jegybank, idén várhatóan 100 milliárd forint körül lehet az eredmény - fejtette ki Matolcsy György, az MNB elnöke a jegybank tavalyi üzleti jelentése és beszámolója megvitatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén hétfőn.

A jegybank elnökének kiegészítő összegzése szerint az MNB elérte az árstabilitást, a pénzügyi stabilitást és eredményesen támogatta a kormány gazdaságpolitikáját. Az elnök beszámolója szerint az MNB 2013 óta minden évben nyereségesen gazdálkodik, nincs nyereségcélja, de tavaly 47,8 milliárd forintos eredményt értek el. Hozzátette, idén várhatóan 100 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés