FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

Rossz hír az eurózónából: recesszió közelében a gazdaság

Portfolio
A reggeli francia és német beszerzésimenedzser-indexek alapján még kedvező kép rajzolódott ki az eurózóna helyzetéről és kilátásairól, de később az egész eurózónára közzétett adat már inkább aggodalmat keltő: a kompozit bmi ugyanis a bővülés és a zsugorodás határvonala közelébe, csaknem 6 éves mélypontra bukott, ami meglepte a piacokat. Ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök is rámutatott a rossz nemzetközi gazdasági környezetből adódó veszélyekre, és új adócsökkentéseket ígért.

Az eurózóna adatainak üzenete Az eurózóna szintjén aggregált feldolgozóipari bmi-nél is látszik az, ami a német és francia adatokban külön-külön is: enyhült a visszaesés az ágazatban, hiszen 45,9-ről 46,6 pontra emelkedett a bmi A szolgáltató szektori bmi közben 52,2-ről 51,5 pontra süllyedt, azaz kezdi elveszíteni a lendületét. Erre utal az is, hogy a szolgáltató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés