Előfizetői tartalom

Matolcsy: az euró kudarc, meg kell reformálni

Portfolio
Hagyjuk abba az európai birodalom építését, és indítsuk el az euró reformját - mondta könyvbemutatóján tartott előadásában Matolcsy György. Az MNB- elnöke "The American Empire vs. the European Dream" című új kötetében az euró eddigi kudarcáról beszélt, illetve arról, hogy a Maastrichti Szerződés 30 éves évfordulójához (2022) közeledve kötelességünk arról gondolkodni, hogy miként lehet az euró sikeres.

Matolcsy az előadásában a Financial Timesban publikált írásának gondolatmenetén haladt. Eszerint az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy nem érdemes az amerikai birodalom ellen politizálni, abba kell hagynunk az európai birodalom építését, és így az Egyesült Államokkal folytatott nyílt és rejtett háborúnak véget lehet vetni. Beszédében az MNB elnöke megismételte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés