Előfizetői tartalom

Jön a tb-szigor: eltűnhetnek a potyautasok a hazai egészségügyből

MTI
Júliustól átlátható és biztonságos rendszerre áll át a társadalombiztosítás, ezentúl nem veheti senki ingyenesen igénybe az állami egészségügyi szolgáltatásokat anélkül, hogy ne lenne meg hozzá a jogosultsága; nem finanszírozhatják az időben fizetők a potyautasokat - mondta a Magyar Nemzetnek az adóügyi államtitkár. Hozzátette, hogy csak az a tartozás számít majd, amely 2020. július 1-je után keletkezik.

A lap szombati számában Izer Norbert kifejtette: a jogosultság ellenőrzését az egészségbiztosító végzi majd, az érintettek több tájékoztatásra, segítségre számíthatnak. A jövő júliusban induló rendszer azok ellen a munkaadók ellen is hatásos lesz, akik nem jelentik be alkalmazottaikat. Akinek nincs állása, annak havonta egészségügyi szolgáltatási járulékot kell lerónia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés