Előfizetői tartalom

Dúl a harc az egészségügy digitális felforgatói között

Békási Sándor, Fitpuli
Akiket a 70-es években lenyűgözött a technológiai újdonságokban rejlő lehetőség, szerelemprojektekből és garázsokból mamutcégeket építettek. Régi sztori. Azonban, ha párhozamot keresünk, ma leginkább a digitális egészségügyben találjuk ezt meg: néhány fős, elkötelezett csapatok versenyt futnak azért, hogy kipróbálják ötleteiket szenzortól chatbotig, amivel jobbá tehetik, és nem mellesleg felforgathatják az egészségügyet. Kérdés, hogy ez a változásoknak igencsak ellenálló terület hogyan reagál minderre. Az alábbiakban Békási Sándor orvos, digitális egészésgügyi szakértő írását közöljük.

Ide egy hatalmas számot kellene írni, hogy épp hány alkalmazás érhető el az egyes mobilplatformokon egészségügyi témában, megadva a kellő felütést, de nagyjából a cikk olvasása közben születik 10 új, szóval álljon itt annyi, hogy rengeteg. Ezek minősége orvosi szempontból meglehetősen hullámzó: az ujjrátétellel vérnyomásmérést ígérő kamuapptól a szilárd szakmai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés