Előfizetői tartalom

Akár az EU-t is elhagyhatja Lengyelország a legfelsőbb bíróság véleménye szerint

MTI
|
Portfolio
A lengyel kormánypárt által minap benyújtott, a bírósági rendszerről szóló újabb törvénymódosító javaslat veszélyezteti a bírák függetlenségét, ami uniós kötelezettségszegési eljáráshoz, az pedig hosszabb távon az EU elhagyásához vezethet - olvasható abban a legfelsőbb bírósági állásfoglalásban, amelyet a parlamenti véleményezési folyamat keretében adott ki kedden a lengyel bírói testület.

A Jog és Igazságosság (PiS) által múlt héten benyújtott, csütörtökön napirendre kerülő tervezet fegyelmi intézkedéseket tesz lehetővé az olyan bírák esetében, akik politikai tevékenységet folytatnak, illetve akik nyilvánosan megkérdőjelezik egy másik bíró kinevezését. Megváltoztatja a legfelsőbb bírósági elnök megválasztási eljárását is. A terjedelmes legfelsőbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés