Előfizetői tartalom

Új eszközökkel és államosítással küzd a kormány a még több gyerekszületésért

Új, a meddőséget kezelő intézkedéssorozatról döntött a kormány. Ennek keretében sokkal több állami pénz megy erre a célra: januártól ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és beavatkozások, valamint ingyenes lesz jövő júliustól a meddőségi vizsgálat, a területen eltörlik a teljesítmény-volumen korlátot, nem lehetnek várólisták. Cserébe az állam fennhatósága alá kerül a hat privát meddőségi központ, a közlönyben megjelent kormányrendeletek értelmében közérdekből történő nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítették az ügyleteket. És ez még nem minden.
Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.  Novák Katalin közölte: szintén ingyenes lesz a meddőségi vizsgálat a nők...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái