FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Magasabb lett a magyar államadósság és hiány, mint eddig hittük

Portfolio
Az előzetesen becsültnél magasabb volt az államadósság és a költségvetés négy negyedéves gördülő hiánya a harmadik negyedév végén – derül ki a pénzügyi számlák kedd reggel megjelent felülvizsgált adataiból. Így az MNB adatai szerint szeptember végén a GDP 68,2 százaléka volt az adósságunk az Eximbankkal együtt, a büdzsé hiánya pedig a nemzeti összetermék 2,3 százalékára rúgott az utolsó egy évben.

Az előzetesen közölt 68,1 százalék helyett a GDP 68,2 százaléka volt az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a harmadik negyedév végén – közölte az MNB kedd reggel. A nettó adósság a nemzeti össztermék 54,3 százaléka volt, ez szintén egy hajszállal magasabb volt az előzetesen közölt adatnál. Nem csak az adósságot, hanem a költségvetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés