Előfizetői tartalom

2020-ban is ezerrel pörög a honvédség fejlesztése – ezeket a bejelentéseket várjuk

Gőzerővel zajlik a Honvédség fejlesztése: a rekordmagas, 616 milliárd forintos jövő évi honvédelmi költségvetésből bőven jut majd pénz a régi, szovjet haditechnikai eszközök lecserélésére és teljesen új szerepkörök kiépítésére is. Mivel 2020-ban várhatóan több, korábban megkezdett eszközbeszerzési tárgyalás is a végkifejletéhez ér, jó eséllyel idén is több olyan bejelentés érkezik majd, ami nagyon komoly honvédelmi fejlesztésekről szól. Megnéztük a teljesség igénye nélkül, melyek azok a fontosabb eszközbeszerzési bejelentések, melyek 2020-ban érkezhetnek.

Gyalogsági harcjárművek A Rheinmetall Lynx az egyik erős esélyes. Tavaly jelentette be Benkő Tibor honvédelmi minisztérium, hogy folyamatban van egy nehézdandár kialakítása a Honvédségen belül, ehhez pedig szükséges lesz nehéz fegyverzetű gyalogsági harcjárművek beszerzése is. Magyarország a BMP-1-esek kivonása óta nem rendelkezik ilyen eszközökkel, jelenleg a gyalogságtámogatói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés