Előfizetői tartalom

2020-ban is ezerrel pörög a honvédség fejlesztése – ezeket a bejelentéseket várjuk

Huszák Dániel
Gőzerővel zajlik a Honvédség fejlesztése: a rekordmagas, 616 milliárd forintos jövő évi honvédelmi költségvetésből bőven jut majd pénz a régi, szovjet haditechnikai eszközök lecserélésére és teljesen új szerepkörök kiépítésére is. Mivel 2020-ban várhatóan több, korábban megkezdett eszközbeszerzési tárgyalás is a végkifejletéhez ér, jó eséllyel idén is több olyan bejelentés érkezik majd, ami nagyon komoly honvédelmi fejlesztésekről szól. Megnéztük a teljesség igénye nélkül, melyek azok a fontosabb eszközbeszerzési bejelentések, melyek 2020-ban érkezhetnek.

Gyalogsági harcjárművek A Rheinmetall Lynx az egyik erős esélyes. Tavaly jelentette be Benkő Tibor honvédelmi minisztérium, hogy folyamatban van egy nehézdandár kialakítása a Honvédségen belül, ehhez pedig szükséges lesz nehéz fegyverzetű gyalogsági harcjárművek beszerzése is. Magyarország a BMP-1-esek kivonása óta nem rendelkezik ilyen eszközökkel, jelenleg a gyalogságtámogatói...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái