Előfizetői tartalom

Kipróbált fegyveréhez nyúlna Németország, hogy megmentse az autóipari dolgozók munkahelyeit

Szandányi Levente
Az elmúlt hónapokban sokat lehetett hallani arról, hogy a globális autópiac lassulása, az elektromos autók előretörése és az új technológiákra történő átállás miatt rengeteg munkahely szűnhet meg a német autóiparban. A probléma nagyságát jól mutatja, hogy a héten sor került egy találkozóra a német kormány, valamint az ország vezető autóipari vállalatai és a szakszervezetek részvételével annak érdekében, hogy megvitassák, miként lehetne mégis minél több munkahelyet megőrizni az iparágban. Az eseményen részt vett Hubertus Heil munkaügyi miniszter is, aki érdekes elképzeléseket osztott meg azzal kapcsolatban, hogyan kerülnék el a tömeges elbocsátásokat Németországban.

Portfolio-MAGE Járműipar 2020 A hazai járműipar legfontosabb kérdéseit vitatják meg a szakértők az április 7-én megrendezésre kerülő Járműipar 2020 konferencián. Természetesen a munkaerőpiac kihívásaival is kiemelten foglalkoznak majd. Legyen ott Ön is, regisztráció itt: Információ és jelentkezés ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái