audi
Gazdaság

Kezdődnek a magyar Audi jövőjét meghatározó tárgyalások

Portfolio
Január 30-án megkezdődnek az Audi Hungaria jövőjét meghatározó bértárgyalások – derült ki az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) hírleveléből. Az Audi-sztrájk után biztosan idén is érdekesek leszek a tárgyalások. Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja és Németh Sándor, az AHFSZ elnöke nyilatkozott a kezdődő tárgyasláokról.
Érdekli, hogy mi a véleménye a szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezzen még ma a Járműipar 2020 konferenciára, extra early bird áron!

"A közép-európai régió telephelyei továbbra is egyre nagyobb jelentőséget nyernek a Volkswagen Konszernben. Ez a tendencia az Audi Hungaria számára is új lehetőségeket teremt a jövőbeli fejlődést tekintve. Gyárunk kihasználtságának hosszútávú biztosítása viszont csak gazdaságilag képviselhető bérszínvonal-emelkedéssel valósítható meg. Ahhoz, hogy új projekteket tudjunk Győrbe hozni, elengedhetetlen a rugalmasság és a hatékony termelés. Véleményem szerint jól állunk a telephelyek közötti versenyben és ennek érdekében meg is teszünk mindent" – mondta Dr. Knáb Erzsébet.

"Fontosnak tartjuk a párbeszédet, kollégáink rendszeres tájékoztatását, bevonását az aktuális helyzettel kapcsolatban. Ezért hívtuk életre az Üzemi tanáccsal közös pódiumbeszélgetéseket és a szegmensszintű munkatársi információs fórumokat, ezért alakult összesen 12 közös munkacsoport a munkatársakat leginkább érintő kérdésekben is. Jó példa az együttműködésre a teljes igazgatóság részvétele az Audi Hungária Független Szakszervezet év végi konferenciáján és a bértárgyalások kereteiről nemrég lezajlott közös egyeztetés" – fogalmazott Knáb Erzsébet.

Knáb Erzsébet kiemelte: az autóipart aktuálisan érintő transzformáció hatásai már mindenképpen jelen vannak a mindennapjainkban. Csak hogy egy példát említsek, a digitalizáció és a robotizáció jelentősen átformálta a foglalkoztatási struktúránkat, elég csak az új kompetenciák kiépítésére gondolnunk. Ezen kívül a termékeink elektromossá válása mind a motor-, mind pedig az járműgyártás terén változásokat idézett elő a munkatársaink foglalkoztatása terén is, amely nagyfokú rugalmasságot és tanulásra való hajlandóságot kíván meg. "Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az Audi Hungaria teljes igazgatósága számára a vállalat jövőképességének megőrzése és a törzsállomány munkahelyeinek biztonsága" - mondta Knáb Erzsébet.

Németh Sándor hangsúlyozta: a konszern-vállalatok érdekképviseleteinek, így számunkra is csúcs prioritás munkatársaink foglalkoztatásának biztonsága úgy, hogy a konszernhez méltó életszínvonalat és attraktív jövedelmet biztosítson a megélhetéshez a vállalat.

"Elvárásom a bértárgyalással kapcsolatban, hogy konstruktív és közös értékek mentén haladjon, ami önmagában is egy mérföldkő lesz az új munkaügyi kapcsolatunkban a munkáltatóval. Az elmúlt bértárgyaláshoz hasonlóan, most is munkatársaink visszajelzéseit figyelembe véve alaposan és szakértőkkel együtt dolgozzuk ki a bérkövetelésünket. Tovább kell folytatnunk a megkezdett felzárkóztatást a közép európai bérszínvonalhoz és megteremteni a lehetőséget a munkatársaink foglalkoztatásának biztosítására garanciális elemek megjelenésével" – mondta Németh Sándor.

Knáb Erzsébet kiemelte: "bérezés terén továbbra is vonzóak szeretnénk maradni a munkaerőpiacon. További célunk, hogy hosszútávú, legalább 3-4 évre szóló megállapodást kössünk. Ez erősítheti pozícióinkat a konszernen belül, ami biztonságot és kiszámíthatóságot jelent kollégáink számára is. Meggyőződésem, hogy az autóipar jelenlegi helyzetében egy ilyen időtávú megállapodáshoz mind a vállalatnak mind pedig a munkavállalóinknak elemi érdeke fűződik".

Címlapkép: MTI Fotó: Krizsán Csaba

wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
moszkva_shutterstock-20170929
Frankfurti tőzsde
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
kordás lászló_mti_bruzák noémi