kínai jüan
Gazdaság

Folytatódnak a reformok Kínában

MTI
A gazdasági reformok folytatását ígérte Han Cseng kínai miniszterelnök-helyettes a davosi Világgazdasági Fórumon kedden.

A világ második legnagyobb gazdasága egyre nagyobb mértékben nyitja meg piacait a külföldi befektetők előtt, és még szélesebbre tárja a kapukat - mondta Han Cseng, aki sok témát felölelő beszédében védelmébe vette a globalizációt.

"Sehova nem vezetnek az unilaterális és protekcionista politikák, amelyek szembe mennek a globális trenddel" - fogalmazott a kínai politikus, leszögezve, hogy nemzetközi ügyekben nem egyetlen egy ország szava lehet a döntő. "Dacára bizonyos országok egyoldalú és protekcionista lépéseinek, Kína folytatja a nyitás politikáját, nem követ másokat az ellenkező irányba való mozgásban" - mondta.

Han Cseng ugyanakkor megismételte azt a napokban többször elhangzott kínai ígéretet, miszerint nem okoz kárt más országoknak az Egyesült Államok és Kína január 15-én aláírt kereskedelmi részmegállapodása, amelyben a pekingi vezetés vállalta, hogy a következő két évben jelentősen növeli amerikai importját.

A kínai miniszterelnök-helyettes előtt néhány órával Donald Trump amerikai elnök a Davosban tartott felszólalásában méltatta az amerikai gazdaság eredményeit, és arra ösztökélte a nagyvállalatokat és a globális döntéshozókat, hogy fektessenek be még több tőkét az Egyesült Államokban.

Trump elnökkel ellentétben, aki kedden egyszer sem említette meg a globális felmelegedés problémakörét, Han Cseng kijelentette, hogy Kína "konstruktív módon részt vesz a klímaváltozás elleni multilaterális folyamatban a közös, de differenciált felelősség elveinek alapján", hogy teljes egészében megvalósítják a 2015-ös párizsi klímavédelmi megállapodást.

Címlapkép: Getty Images

forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
koronavírus coronavirus virus