Előfizetői tartalom

Figyeljünk a fiatal munkavállalókra!

Erdélyi Levente, MNB
Az elmúlt évtized hazai makrogazdasági sikereinek legfontosabb pillére a munkapiac reformja és azzal párhuzamosan a foglalkoztatás folyamatos növekedése volt. A 2010-ben bekövetkezett munkaerőpiaci fordulat óta a magyar gazdaság megközelítette a teljes foglalkoztatás állapotát. A foglalkoztatás növekedését célzó intézkedések, köztük a Munkahelyvédelmi Akcióterv, elősegítette a fiatalok elhelyezkedését. A kedvező munkaerőpiaci helyzet megőrzése fontos a fenntartható felzárkózáshoz, a legfrissebb adatok tanulsága szerint érdemes újra figyelni a pályakezdőkre.

A 2008-as gazdasági válság súlyos bizonyítékkal szolgált a nemzetközi szakirodalomban is gyakran tárgyalt jelenségre, ami szerint a fiatalok foglalkoztatási és munkanélküliségi adatai érzékenyen reagálnak a konjunktúra változásaira. A ciklikus munkanélküliség strukturális problémává súlyosbodhat, amennyiben az álláskeresők hosszabb ideig távol maradnak a munkaerőpiactól....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái