Előfizetői tartalom

Kedden még nem lép az MNB, de forrósodik a talaj a talpa alatt

Portfolio
Az eddigi szinten hagyhatja a kamatokat kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa, ugyanakkor egyre több az olyan jel, ami esetleg aggaszthatja a jegybankot – derül ki a Portfolio elemzői felméréséből. A szakemberek szerint az inflációra és a forintárfolyamra is egyre jobban figyelhet a jegybank, de konkrét lépésre márciusig nem számítanak.

Kedden tartja idei első kamatdöntését az MNB, a Portfolio által megkérdezett szakemberek nem számítanak a monetáris kondíciók változására. Legkorábban 2021-ben tartanak elképzelhetőnek kamatemelést akkor is a hatból csak ketten várnak emelést. Tekintettel arra, hogy a beérkező hazai és külföldi gazdasági adatok továbbra is megfelelnek az MNB decemberben közzétett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés