Előfizetői tartalom

Már az MNB is számol a koronavírus hatásával

Portfolio
A koronavírus megjelenése fokozta a bizonytalanságokat, a vírus elterjedése a globális növekedési kilátások újbóli romlását és a feltörekvő piacokkal szembeni kockázatkerülés felerősödését okozhatja - áll a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntés után kiadott közleményében. A dokumentum másik érdekes változása, hogy a monetáris politikai lépések szükségességét "az inflációs kilátások tartós megváltozásához" köti. Előzőleg ezen a helyen "az inflációs kilátások jövőbeni alakulása" kifejezés szerepelt. Az új megfogalmazás erőteljesebb elköteleződést sugall a laza monetáris politika fenntartása ügyében.

14 órakor a jegybank közzétette, hogy (a várakozásoknak megfelelően) változatlanul hagyja fő kamatlábait. A hagyományoknak megfelelően 15 órakor megjelent a monetáris tanács közleménye is, amelyben értékelte a helyzetet. Az alábbiakban a közlemény szövege olvasható, a kiemelések tőlünk származnak. A közlemény A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyetlen horgonya az infláció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés