Előfizetői tartalom

Extrém forgatókönyvek: hatnapos kamionsorral és 47 kilométeres torlódással fenyeget a Brexit

MTI
Szabadkereskedelem vagy hatnapos kamionsor - a brit üzleti szektor tanulmányainak kissé tömörített következtetései alapján ez a két szélső lehetőség áll Nagy-Britannia és uniós kereskedelmi partnerei előtt, ha London és az EU nem jut átfogó szabadkereskedelmi megállapodásra a brit EU-tagság pénteki megszűnése után kezdődő átmeneti időszak végéig.

A brit kormány a Kanadával kötött EU-egyezményhez hasonló, de annál jóval szélesebb körű, félhivatalos megjelöléssel "Kanada-plusz-plusz-plusz" szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik az Európai Unióval, olyanra, amelynek hatálya kiterjed a szolgáltatások kereskedelmére is. Erre szolgál a péntek éjjeli kilépés pillanatában kezdődő, a jelenlegi helyzet alapján 11...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés