Előfizetői tartalom

Koronavírus: ötödakkora a halálozási ráta, de holnap nagy dolog történhet

Portfolio
|
MTI
Miután visszatért Pekingből, újból összehívta a vészhelyzeti bizottság ülését csütörtökre az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a tüdőgyulladást kiváltó, eddig 132 ember halálát okozó új koronavírus miatt. Az ülésen azt fogják mérlegelni, hogy most már fennáll-e a nemzetközi közegészségügyi vészhelyzet. A testület tagjai megosztottak a kérdésben. Közben a WHO programigazgatója azt mondta: a betegség halálozási aránya becslések szerint 2 százalék, míg a SARS-é mintegy 10 százalékos volt.

Miről lesz szó csütörtökön? A tanácskozáson arról kíván tájékozódni, hogy a jelenlegi járvány nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetet jelent-e - közölte Genfben írt Twitter-üzenetében Tedros Adhanom Ghebreyesus. A főigazgató hozzátette, hogy a több mint 6000 megbetegedés többségét Kínában észlelték, és mindössze az esetek 1 százalékát - 68 esetet - jelentettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés