Előfizetői tartalom

Amerikai elnökválasztás: káoszba fulladt a demokrata jelölőgyűlés

MTI
|
Portfolio
Minden bizonnyal Pete Buttigieg előretöréséről szólt volna a Demokrata Párt iowai jelölőgyűlése, legalábbis a kiszivárgott részeredmények az indianai jelölt győzelmét sugallják. Ehelyett azonban az a zűrzavar foglalkoztatja a közvéleményt, ami a szavazatok összeszámlálását veszi körül. A demokraták "alapos ellenőrzésre" és "ellentmondásos eredményekre" hivatkozva példátlan módon még mindig nem közölték a hivatalos eredményt.

A jelölőgyűlések voksolásai után mintegy három órával a Demokrata Párt iowai szervezete közleményt adott ki, amelyben azzal magyarázta a késedelmet, hogy "alaposan ellenőrzik" az eredményeket. Közben az egyes választókörzetek részeredményei megjelentek az amerikai sajtóban. Ezek Pete Buttigieg, az indianai South Bend volt polgármesterének előretöréséről számoltak be....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés