nyugdijas getty stock
Gazdaság

Meghallgatja a kormány a dühös magyar nyugdíjasokat

Portfolio
Megalakult a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa, akikkel az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendszeresen tárgyal majd.

Az időseket érintő kérdésekről fog megbeszéléseket folytatni időközönként az Emberi Erőforrások Minisztériumának Családpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkársága és a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa, hangzott el azon a megbeszélésen, amelyen Beneda Attilát, az EMMI helyettes államtitkárát tájékoztatta Juhász László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozatának elnöke, mint a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának soros elnöke. Az egyeztetésen szóba kerültek az idős embereket érintő egyes kérdések, problémák is - közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

A február 5-én az EMMI épületében folytatott megbeszélésen Juhász László tájékoztatta a helyettes államtitkárt a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) megalakulásáról, a létrehozás indokairól és körülményeiről, a résztvevők köréről és az eddig tárgyalt témákról.

A megbeszélésen a helyettes államtitkár ismertette az Idősek Jogaiért Felelős Tematikus Emberi Jogi munkacsoport működését, illetve az azon való részvétel lehetőségeit. A résztvevők megállapodtak abban, hogy a jövőben az időseket érintő és nyugdíjszakmai kérdésekben időközönként konzultációt tartanak. Beneda Attila a NYUSZET elnökének meghívására várhatóan személyesen vesz részt a szervezet következő összejövetelén - zárul a közlemény.

Jóval 3 százalék feletti nyugdíjemelést, 2021-re pedig a jelenleginél lényegesen igazságosabb számítást, a vegyes indexálású rendszer bevezetését követeli a legnagyobb nyugdíjas szervezeteket tömörítő Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa. Szerintük nyugdíjasok százezrei nyomorognak, miközben legalább tíz hónapig éppen a legszegényebbek, a létminimumon vagy alig a felette élők finanszírozzák az állami költségvetés egy részét.

Címlapkép: Getty Images

olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavirus2