tűzvész tűzkár
Gazdaság

A lakosság háromnegyedét érintik az ausztrál bozóttüzek

MTI
Az Ausztráliában tavaly szeptember óta pusztító bozóttüzek a lakosság háromnegyedét érintették közvetve vagy közvetlenül egy kedden nyilvánosságra hozott felmérés szerint.

Az ország keleti és déli részén több mint 120 ezer négyzetkilométeren pusztítottak a lángok. A tüzek 33 ember halálát okozták, mintegy 2500 embernek kellett elhagynia lakhelyét, egymilliárd állat pusztult el. A tüzek ezúttal különösen korán kezdődtek az ausztráliai tavasz során, és nagyon intenzívek voltak. Szakértők szerint ez a rendkívüli szárazsággal, a tikkasztó hőséggel, valamint a klímaváltozással magyarázható.

Az Ausztrál Nemzeti Egyetem (ANU) felmérésének eredménye szerint a válaszadók 14 százalékát közvetlenül érintette a tűz: ez azt jelenti, hogy csaknem hárommillió ember otthona leégett, megrongálódott vagy fennállt a veszélye annak, hogy valamilyen kár éri a házat. A megkérdezettek 64 százalékát közvetve érintette a katasztrófa: 15 millió ember ki volt téve füst belélegzése veszélyének, meg kellett változtatnia az utazását, vagy valamelyik hozzátartozóját, ismerősét érte közvetlen kár.

A felmérés arra is kitért, hogy mi az emberek véleménye a szövetségi kormány teljesítményéről a tűz oltásában, megelőzésében. Kiderült, hogy az elégedettségi szint Scott Morrison kabinetével 39,2 százalékra esett vissza a korábbi 52,5 százalékról. A kutatást több mint 3000 ember megkérdezésével végezték két hét leforgása alatt.

kórház
kórház
kórház getty
koronavírus 2020 03 14
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
kórház