Előfizetői tartalom

Koronavírus: több mint egy hétig fertőzhet a készpénz

Portfolio
Az új koronavírus akár a készpénzzel is terjedhet, ezért a kínai jegybank bejelentette: mélytisztítják és ha kell, megsemmisítik a feltehetően fertőzött bankjegyeket és érméket. Mint kínai kutatók 22 korábbi kutatást megvizsgálva megállapították: akár kilenc napig is életben maradhat a vírus a különböző felületeken.

A napokban jelentette be a kínai jegybank, hogy a bankoknak most nem csak engedélyezett, hanem egyenese kötelező lett a szó szerinti pénzmosás, azaz a hozzájuk beérkező készpénzt fertőtleníteniük kell ultraibolya sugárzással és magas hőmérsékletű kezeléssel, majd 7-14 napig el kell zárniuk, mielőtt újra kiadhatják őket – írja a CNN a kínai jegybank közleményére hivatkozva. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés