Előfizetői tartalom

Európában sehol sem pusztít úgy az áremelkedés, mint Magyarországon

A januári 4,7 százalékos magyar infláció egész Európában a legmagasabb volt, még a mögöttünk második Romániában sem haladta meg a 4%-ot az áremelkedés üteme – derül ki az Eurostat pénteken megjelent adataiból. Az egész kontinensen elsősorban a szolgáltatások, valamint a feldolgozott élelmiszerek, az alkohol és a dohányáruk húzták felfelé az inflációt.

Már decemberben is a magyar infláció volt a legmagasabb Európában, de akkor még csak minimális volt a különbség a 4,1%-os hazai és a 4%-os román adat között. Ez az olló januárban aztán tovább nyílt, hiszen a magyar áremelkedési ütem még gyorsult is, miközben Romániában visszaesett. Az Eurostat pénteken megjelent friss tájékoztatója szerint a 4,7%-os magyar infláció így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés