Előfizetői tartalom

Nagy meglepetés a szlovák választáson: teljesen új kormány jöhet

Portfolio
Az előzetesen vártnál nagyobb arányú győzelmet aratott az ellenzéki Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) párt a szlovák parlamenti választáson az exitpoll adatok szerint. A kisebb megszakítással 2006 óta hatalmon levő, Robert Fico vezette Smer mindössze 15%-ot szerzett. Magyar párt nem került be a törvényhozásba. A hivatalos eredményekre egyelőre várni kell.

Az Igor Matovic vezette jobboldali OLaNO nyerte a szlovák parlamenti választást a Focus közvéleménykutató által készített exitpoll felmérés szerint. A párt 25,8%-ot szerzett, míg az eddig kormányzó Smer mindössze 14,9%-kal lett második. A szintén a jobboldali térfélhez tartozó, a köztársasági elnököt is adó (Zuzana Caputová) liberális-zöld Progresszív Szlovákia-Együtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés