Előfizetői tartalom

Nagy a baj Japánban: a vállalatok szenvednek a koronavírus miatt

Portfolio
A japán vállalatok többsége bevételkieséssel számol a koronavírus miatt, harmaduk pedig már érzi is a járvány hatásait az eredményein. A japán gazdaság már az utolsó negyedévben is szenvedett, a járvány terjedésével pedig nőtt a recessziós kockázat. A helyzet arra ösztönözheti a jegybankot, hogy beavatkozással stimulálja a gazdaságot.

A japán vállalatok 63,4%-a bevételkieséssel számol a koronavírus miatt egy helyi think tank által február 14. és 29. között végzett kutatás szerint – számol be a Reuters. Ezek közül 30,2% már érezte is a hatást az eredményeiken, 33,2%-uk szerint pedig a bevételeik csökkenni fognak a közeljövőben. Ha a piaci félelmek eszkalálódnak, akkor a világ harmadik legnagyobb gazdasága...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés