Előfizetői tartalom

Csapdahelyzetben a feltörekvő jegybankok: bármit is lépnek, fájdalmas lesz

Portfolio
Szakadnak a feltörkevő devizák a dollárral szemben, miután az olajnagyhatalmak nem tudtak megegyezni a kitermelés csökkentéséről, és a szaudiak a termelés növelése mellett döntöttek. A jegybankok nagy dilemmával állnak szemben: a lazítással támogathatnák a növekedést, a szigorítással pedig megtámaszthatnák a devizájukat. Bármit is lépnek majd, a következményei éreztetik majd a negatív hatásukat is a gazdaságban.

Mint az ismeretes, a múlt pénteki ülésen az OPEC+ országok nem tudtak megegyezni az olajtermelés csökkentéséről. Az oroszok ellenállására a szaúdiak végül agresszívan reagáltak, és az olajkitermelés növelése mellett döntöttek, hogy így véreztessék ki a többi olajnagyhatalmat. Esnek a feltörekvő devizák a dollárral szemben, miután az olajnagyhatalmak nem tudtak megegyezni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés