Előfizetői tartalom

Amerika nem áll meg a koronavírus miatt, és ez fontosabb nekünk, mint gondolnánk

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban is terjed a koronavírus, (a jelenlegi tervek szerint) a demokrata előválasztásokat megtartják, ezek pedig még mindig kiemelt figyelemnek örvendenek. Nekünk sem mindegy, hogy ki vezeti majd a világ legnagyobb gazdaságát és az EU legfontosabb kereskedelmi partnerét. A jelenlegi globális gazdasági- és politikai rendszert egyértelműen Amerika dominálja, a mostani választás három esélyese azonban különöző irányelveket képvisel: az egyikük büntetné, másikuk újra felkarolná, harmadikuk pedig teljesen újraírná a szövetségi rendszert.

Ugyan az egész világ – beleértve az Egyesült Államokat is – a koronavírusra figyel, a demokrata előválasztás nem áll meg. Az amerikai közbeszédet is uralja a járvány, de az előválasztási (és immár magára az elnökválasztási) kampányra is legalább akkora figyelem irányul. Az, hogy az ottani politikai történéseket miért nem homályosítja el a koronavírus, könnyen megérthető:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés